Ðáéäéêüò óôáèìüò Ðáé÷íéäïýðïëç Åðéêïéíùíßá ìå Ðáé÷íéäïýðïëç
Get Adobe Flash player

ΣΧΟΛΙΟ 1ο

Στην σημερινή κοινωνία και υπό τις αντίξοες καθημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε πλέον όλοι μας, αφιερώνουμε -δυστυχώς- όλο και λιγότερο χρόνο στα παιδιά μας... Παράλληλα, έχει εκλείψει κατά μεγάλο μέρος η συνύπαρξη στο σπίτι του παππού ή της γιαγιάς, οι οποίοι παλιότερα αναλάμβαναν ως υποκατάστατο του γονιού την καθημερινή φροντίδα και ανατροφή των παιδιών μας.
Δημιουργείται έτσι η ανάγκη κάλυψης αυτού του δυσαναπλήρωτου κενού από "κάποιον" τρίτο, εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος, στον οποίο θα πρέπει να εμπιστευτούμε την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας από τα σημαντικότατα-πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους και μέχρι να πάνε σχολείο. Κι αυτό θα πρέπει να γίνεται με επαγγελματισμό, αλλά συνάμα με αγάπη και φροντίδα, και αμέριστη προσοχή στην μοναδικότητα του κάθε παιδιού, σαν να το είχαμε εμείς οι ίδιοι δίπλα μας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ποιός λοιπόν θα φροντίσει το παιδί μου στη θέση μου σαν να ήμουν εγώ?
Ποιός θα το καθοδηγήσει στα πρώτα του στάδια και θα του δώσει τα σωστά ερεθίσματα?
Ποιός θα αναλάβει την κοινωνικοποίησή του και την ένταξή του στην ομάδα, κάνοντάς το να αισθάνεται μοναδικό μεν και με δικότου χαρακτήρα, αλλά και να σέβεται και να εκτιμά τους γύρω του?
Ποιός θα αναλάβει ύπό τις σημερινές ανταγωνιστικές μεταξύ των παιδιών -και όχι μόνο- συνθήκες να διαπαιδαγωγήσει το παιδί μου όχι σαν εμένα (που δεν διαθέτω τις απαιτούμενες για τα παραπάνω εξειδικευμένες γνώσεις) αλλά και καλύτερα από εμένα?
Ποιός-ποιός-ποιός.........
Αυτές οι σκέψεις με βασάνιζαν  από τα πρώτα στάδια της βρεφικής ηλικίας του παιδιού μου, όταν μετά την άδεια τοκετού, η σύζυγός μου θα έπρεπε να επιστρέψει στην εργασία της. Αναγκάστηκα έτσι, να δώσω μεγαλύτερη προσοχή σ' αυτό που αποκαλούμε "παιδικούς σταθμούς", τους οποίους είχα στο μυαλό μου  ως "Parking παιδιών"... Ανακάλυψα έτσι, ότι  εκτός κάποιων εξαιρέσεων, ο ρόλος του παιδικού σταθμού είναι σημαντικότατος και θα έπρεπε με μεγάλη προσοχή να επίλέξω τον πλέον κατάλληλο ώστε να εμπιστευτώ κατά μεγάλο μέρος της ημέρας το παιδί μου. Μετά από σχετική έρευνα και ερωτήσεις σε γνωστούς και φίλους, ανακάλυψα την Παιχνιδούπολη. Πήγα σε παιδικές εκδηλώσεις, μίλησα με γονείς παιδιών, επισκέφθηκα το σχολείο και μπορώ να πώ ότι το έργο που είδα να γίνεται με τα παιδιά, με μου κέντρισε την προσοχή και μου προξένησε θαυμασμό. Αποφάσισα λοιπόν να εμπιστευτώ το παιδί μου στην Παιχνιδούπολη, αλλά θα "ήμουν από κοντά"... Δεν είμαι δύστροπος ή ιδιαίτερα απαιτητικός (τουλάχιστον έτσι πιστεύω), αλά όσον αφορά το παιδί μου, ήμουν ιδιαίτερα διστακτικός. Θα μου πει ίσως κάποιος "μα καλά, μόνο εσύ έχεις παιδί?- και θα έχει δίκιο. Δεν έχω μόνο εγώ παιδί, αλλά για μένα είναι το μόνο παιδί που εγώ έχω! Και θέλω το καλύτερο για αυτό, ή τουλάχιστον το καλύτερο που μπορώ εγώ να του προσφέρω!
Τον πρώτο καιρό, ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός και έλεγχα καθημερινά την κατάσταση και την εξέλιξη του παιδιού μου. Ανακάλυψα, ότι καθημερινά το παιδί εκτός της αμέριστης προσοχής των παιδαγωγών του, μάθαινε και κάτι νέο, κάτι καινούργιο. Ακόμα κι όταν δεν κατανοούσα γιατί έκαναν κάτι συγκεκριμμένο στο σχολείο, μέσω της τακτικής ενημέρωσης που λάμβανα, καταλάβαινα τον ρόλο που έπαιζε και η παραμικρή λεπτομέρεια. Το παιδί μου είχε τη φροντίδα και την επίβλεψη ειδικών. όπως πχ λογοθεραπευτή, που ενδεχομένως να μην είχα εγώ σκεφτεί να του παρέχω. Το ίδιο και με ειδικούς γιατρούς, ψυχολόγους, διατροφολόγους και άλλο επιστημονικό προσωπικό που συνεργάζεταο ο σταθμός.
Από τότε, έχουν περάσει τρία χρόνια! Το παιδί μου συνεχίζει να με εκπλήσει καθημερινά με την πρόοδο και την εξέλιξή του. Κάθε καινούργιο πράγμα που μαθαίνει και μου μεταφέρει, με εκπλήσει ευχάριστα και με κάνει να σκέπτομαι "μα καλά, πως προχωράνε τα παιδιά σήμερα τόσο γρήγορα" ...και το κυριότερο: το παιδί μου είναι κάθε ημέρα ενθουσιασμένο!!! Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι όταν έπρεπε, έκανα την σωστή επιλογή. Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της ιστοσελίδας σας, αισθάνθηκα την ανάγκη και την υποχρέωση ως ελάχιστη αναγνώριση, να σας γράψω τα παραπάνω και να σας συγχαρώ για τον άριστο επαγγελματισμό και το υπέροχο έργο που κάνετε καθημερινά με τα παιδιά μας.
Οπότε, ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στην Παιχνιδούπολη και το προσωπικό της για την εξαίρετη δουλειά,
και φυσικά ΜΠΡΑΒΟ και σ' εμένα, που όταν έπρεπε, έκανα την σωστή επιλογή!!!...
Και πάλι μπράβο, εύχομαι να συνεχίσετε την υπέροχη δουλειά που κάνετε για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα!!!

Με εκτίμηση,
Παύλος Ξηρογιάννης
Μ π α μ π ά ς


ΣΧΟΛΙΟ 2ο

Καταρχήν,συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας,γιατί η ιστοσελίδα αυτή ανοίγει ένα μεγάλο δρόμο για γνωριμία των ενδιαφερόμενων με το σχολείο.Τα σχόλια επίσης,καλό είναι να είναι προσβάσιμα σε όλους,για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.Με αφορμή λοιπόν,τη σελίδα αυτή,μου δίνεται το βήμα να εκφράσω δημόσια την ευχαρίστησή μου για τις υπηρεσίες που προσφέρετε στα παιδάκια μας!Και ασφαλώς δεν αναφέρομαι στις τυπικές,τις υλικοτεχνικές,αλλά στις ουσιαστικές!Σε αυτές που έχουν να κάνουν με την συναισθηματική και ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών μας,την ασφάλεια ,που αισθάνομαι σα γονιός μικρού παιδιού σε ΄να ξένο περιβάλλον!Τη φροντίδα και το ενδιαφέρον , με το οποίο αγκαλιάζετε τα παιδιά μας!Αυτό για μένα παίζει σημασία!Την αγάπη και την υπομονή ,που δείχνετε σε διάφορα προσωπικά προβλήματα των παιδιών μας!Τη μετάδοση γνώσεων με ειλικρίνεια,προσαρμοσμένες κάθε φορά στις προσωπικές δυνατότητες των παιδιών,χωρίς διάθεση του<θεαθήναι>>!Και τελειώνοντας,θα ήθελα να σας συγχαρώ για το σημαντικότερο κατόρθωμά σας:Καταφέρατε -τουλάχιστον τα δικά μου παιδιά-να μιλούν για το σχολείο και να το αισθάνονται :<<Το δεύτερο σπίτι >> τους!Σαν εκπαιδευτικός ξέρω πολύ καλά τί σημαίνει αυτό!

ΑΡΧΙΚΗΟ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Created 2012 ® by Παιχνιδούπολη